A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-48/2014. ügyszámon eljárást indított a Novonex Pharma Kft-velszemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2014. május 23-án versenyfelügyeleti eljárást indított a Novonex Pharma Kft-vel szemben, mert az általa forgalmazott Novo C Plus étrend-kiegészítő kapszula népszerűsítése során olyan állításokat tett közzé, mellyel feltételezhetően azt sugallta a fogyasztóknak, hogy a termék C-vitamin felszívódása jobb, mint a versenytársaké, ellenben kérdéses, hogy kellően megalapozottak-e a Novo C Plus étrend-kiegészítő kapszula használatától várható eredményre utaló állítások.

Fenti magatartásával a Novonex Pharma Kft. valószínűsíthetően megvalósította a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdés b) pontjában – különös tekintettel annak bg) alpontjában – foglalt tényállást, megsértve ezzel az Fttv. 3. § (1) bekezdésében foglalt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2014. június 17.

Gazdasági Versenyhivatal

 

Információ a sajtó részére:
Gondolovics Katalin
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8902
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

 

Nyomtatható verzió PDF formátumban