A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Baby-Paradise Kft.-vel szemben.

A GVH 2014. október 10-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Baby-Paradise Kft.-vel szemben, mert az általa forgalmazott Babysense, Tomy, valamint Respirense elnevezésű készülékek kereskedelmi kommunikációjában valószínűleg megalapozatlanul tüntette fel a légzésfigyelő készülék megnevezést, ezáltal azt a látszatot keltette, hogy a készülékek életet fenyegető veszélyhelyzet megelőzésére is alkalmasak lehetnek, továbbá megtévesztően piacelsőségi állításokat jelenített meg a termékekről.

Fenti magatartásával a Baby-Paradise Kft. valószínűsíthetően megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat az Fttv. 6. § (1) bekezdésének b) pontjában foglalt tényállás megvalósításával.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-089/2014.

Budapest, 2014. november 4.

Gazdasági Versenyhivatal

 

Információ a sajtó részére:
Dr. Basa Andrea
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1391 Budapest 62. Pf.: 211.
tel: (+36-1) 472-8902
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban