Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a Maspex Olympos Kft-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-22/2013. ügyszámon eljárást indított a Maspex Olympos Kft-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2013. február 22-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Maspex Olympos Kft-vel szemben, mert a "KUBU- A FOCI BAJNOKAI" elnevezésű nyereményjátékával kapcsolatos kereskedelmi kommunikációja során közvetlenül gyermekeknek szóló felhívást tett közzé a termék címkéjén lévő kódok gyűjtésére vonatkozóan. Továbbá az egyes marketingkommunikációs eszközökön nem került megjelölésre, hogy az akcióban elérhető ajándékok az akció teljes időtartama alatt csak korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Fenti magatartásával a Maspex Olympos Kft. a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 7. § (1) bekezdésében, továbbá az Fttv. mellékletének 28. pontjában foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2013. március 6.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
GONDOLOVICS Katalin
sajtószóvivő
Cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
Levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
Tel.: (+36-1) 472-8902
Email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
Tel.: (+36-1) 472-8851
Email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu