Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a Ziara Napfény Kft-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-54/2012. ügyszámon eljárást indított a Ziara Napfény Kft-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2012. július 19-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Ziara Napfény Kft-vel szemben, mert az eljárás alá vont vállalkozás értékesítői a termékbemutatókon bemutatott és forgalmazott termékeket gyógyászati segédeszközként jellemzik, ezen felül a termék ORKI engedélyére hivatkozva, s gyógyító hatását kiemelve, többnyire nyugdíjas korú hallgatóság figyelmébe ajánlják.

A versenyfelügyeleti eljárás kiterjed a Ziara Napfény Kft. által 2010. november 24-től kezdődően a versenyfelügyeleti eljárás megindításának napjáig tartó időszak alatt forgalmazott termékekkel kapcsolatos teljes kereskedelmi gyakorlatára.

Fenti magatartásával az eljárás alá vont vállalkozás a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdésének bj) alpontja, valamint a melléklet 4. és 17. pontjaiban foglalt tényállások megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2012. július 30.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Gondolovics Katalin
sajtószóvivő
Cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
Levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
Tel.: (+36-1) 472-8902
Email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
Tel.: (+36-1) 472-8851
Email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu