Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyfelügyeleti eljárás indult az OKOMBI GmbH kérelme alapján

A Gazdasági Versenyhivatal Vj-61/2009. ügyszámon eljárást indított az ÖKOMBI GmbH vállalkozás kérelme alapján a Hungarokombi Kft. feletti irányításszerzés engedélyezésének vizsgálatára.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2009. május 6-án az ÖKOMBI GmbH kérelme alapján eljárást indított a Hungarokombi Kft. feletti irányításszerzés engedélyezése tárgyában.

Jelen összefonódás részét képzi az Európai Bizottság 2008. november 25-én a COMP/M. 5096 RCA/MÁV Cargo összefonódás engedélyezése iránti kérelem ügyében hozott határozatában foglalt kötelezettségvállalásnak, melynek egyik pontjában foglalt feltétel szerint a Rail Cargo Austria AG kötelezettséget vállalt arra, hogy megvásárolja a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. hat szállítmányozó vállalkozásban, közöttük a Hungarokombi Kft-ben fennálló tulajdoni részesedését.

Az elintézési határidő az ügyfél hiánypótlását követően, 2009. június 16-án indult meg.

A versenytörvény alapján azokban az esetekben, amikor a kérelem megítélése egyszerű az eljárás befejezésének határideje a kérelem beérkezésétől, illetve a hiányok pótlásától számított 45 nap, amely egy alkalommal legfeljebb 20 nappal meghosszabbítható. A kérelem megítélése egyszerűnek minősül, ha nem jön létre a versenytörvény szerinti összefonódás, az összefonódás nem éri el a versenytörvény szerinti küszöbszámokat, vagy az összefonódás nyilvánvalóan nem tagadható meg, mivel nem hoz létre, vagy nem erősít meg olyan gazdasági erőfölényt, amely akadályozná a hatékony versenyt az érintett piacokon. Az összefonódások engedélyezésének határideje minden más esetben 120 nap, ami 60 nappal meghosszabbítható.

Budapest, 2009. június 23.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu