Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a Rossmann ellen

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-048/2009. ügyszámon eljárást indított a Rossmann Magyarország Kft. ellen a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2009. április 6-án versenyfelügyeleti eljárást indított a Rossmann Magyarország Kft. (Rossmann) ellen, mert nevezett vállalkozás a heti rendszerességgel megjelenő országos terjesztésű és a honlapján is közzétett -Rossmann- reklámújságjában megjelenő akciós hirdetésekben a meghirdetett termékek közül egyes termékek nem voltak megfelelő mennyiségben elérhetőek a fogyasztók számára az üzletlánc egyes áruházaiban, így például a 2008. december 22-30. között érvényes akciósújságban a Celine Dion Paris Nights női edt 50 ml, és a S. Oliver Sports férfi edt 30 ml, valamint a 2009. január 26. és február 1. között érvényes akciósújságban a FLINK&SAUBE gumikesztyű többféle méretben és a Domol toalett-tisztító tabletta (8 db). Az áruházlánchoz beérkezett jelzések alapján ezen probléma számos termék és több üzlet esetében is felmerült, így valószínűsíthető, hogy az eljárás alá vont alapos okkal feltételezhetné az áruk szolgáltatásának általános, nem csupán a fenti termékekre vonatkozó nehézségeit.

A Rossmann fenti magatartásával valószínűsíthetően megvalósította az Fttv. 3. §-ának (4) bekezdése szerinti melléklete 5. pontjának rendelkezéseit és ezzel megsértette az Fttv. 3. §-ának (1) bekezdését.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A Tpvt. alapján az eljárás befejezésének határideje 90 nap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - egy alkalommal legfeljebb 60 nappal meghosszabbítható.

Budapest, 2009. április 21.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu