Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyfelügyeleti eljárás indult a Coop Szolnok Zrt. kérelme alapján

A Gazdasági Versenyhivatal Vj-041/2009. ügyszámon eljárást indított a Coop Szolnok Zrt. vállalkozás kérelme alapján a Héliker Kereskedelmi Zrt. feletti irányításszerzés engedélyezésének vizsgálatára.

A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) 2009. március 19-én a Coop Szolnok Zrt. kérelmet nyújtott be annak engedélyezésére, hogy a Héliker Kereskedelmi Zrt. feletti irányítást megszerezze.

A versenytörvény alapján azokban az esetekben, amikor a kérelem megítélése egyszerű, az eljárás befejezésének határideje a kérelem beérkezésétől, illetve a hiányok pótlásától számított 45 nap, amely egy alkalommal legfeljebb 20 nappal meghosszabbítható. A kérelem megítélése egyszerűnek minősül, ha nem jön létre a versenytörvény szerinti összefonódás, az összefonódás nem éri el a versenytörvény szerinti küszöbszámokat, vagy az összefonódás nyilvánvalóan nem tagadható meg, mivel nem hoz létre, vagy nem erősít meg olyan gazdasági erőfölényt, amely akadályozná a hatékony versenyt az érintett piacokon. Az összefonódások engedélyezésének határideje minden más esetben 120 nap, ami 60 nappal meghosszabbítható.

Budapest, 2009. április 21.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu