Áder János, Magyarország köztársasági elnöke 2017. december 1-jei hatállyal nevezte ki dr. Grimm Krisztinát a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsának tagjává. Kinevezése – a Versenytanács többi tagjához hasonlóan – hat évre szól.

A Versenytanács törvényben meghatározott feladatokat lát el: meghozza a versenyfelügyeleti eljárásokat érdemben lezáró döntéseket, és elbírálja a vizsgálók – versenyfelügyeleti eljárás során hozott – végzései ellen benyújtott jogorvoslati kérelmeket. A Versenytanács munkáját a Versenytanács elnöke – aki egyben a GVH egyik elnökhelyettese is – szervezi és irányítja, az egyes ügyeket az elnök által kijelölt három- vagy öttagú versenytanács bírálja el. A Versenytanács tagjai – versenyfelügyeleti feladataik mellett – közreműködnek a GVH versenypártolási és a versenykultúra fejlesztése érdekében végzett tevékenységében is.

A Versenytanács elnöke és tagjai döntéshozataluk folyamatában függetlenek, azaz, a jogszabályok alapján, ám meggyőződésüknek megfelelően döntenek, és döntéseikkel összefüggésben nem befolyásolhatók, illetve nem utasíthatók. A testület döntéseivel szemben bírói felülvizsgálat kérhető.

Grimm Krisztina 2000-ben végzett jogászként az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, majd LL.M. fokozatot szerzett Münchenben az általános szerződési feltételekkel kapcsolatos szabályozás területén.

Pályafutását 2000-ben vizsgálóként kezdte a GVH-ban, és főként a szolgáltatási szektorral kapcsolatos fogyasztóvédelmi és antitröszt ügyekkel foglalkozott. 2004-ben a GVH Fogyasztóvédelmi Irodájához csatlakozott, és vezető vizsgálóként a pénzügyi szektorért volt felelős. 2012-től a Fogyasztóvédelmi Iroda vezetője.

Rendszeresen tart fogyasztóvédelmi tárgyú előadásokat konferenciákon, workshopokon, szemináriumokon, ezen kívül számos cikk szerzője. Részt vesz a GVH nemzetközi tevékenységében, így az európai uniós fogyasztóvédelmi hatóságok közötti együttműködésben is. 2017-től az OECD Fogyasztóvédelmi Bizottsága Elnökségének tagja. Angolul és németül beszél.

Budapest, 2017. november 15.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
dr. Basa Andrea, sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, Alkotmány u. 5.
tel.: (+36-1) 472-8902
fax: (+36-1) 472-8898
mobil: +3630 618-6618
e-mail: basa.andrea@gvh.hu
sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
e-mail: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

 

Nyomtatható verzió PDF formátumban