Nyomtatható verzió PDF formátumban

A Sun System Kft. nem tudta igazolni állításait

Megtévesztésre alkalmas magatartást folytatott a Sun System Kft. a Clean Express szolárium-fertőtlenítőszerről, valamint a Chocolate Brown szoláriumcsövekről szóló reklámjaival.

A vállalkozás a Clean Express terméket 2009 márciusa és 2009 októbere között szakmai közönségnek szóló magazinokban (TAN-BIZ magazin, Beauty Forum magazin) népszerűsítette. A reklámok kiemelt üzenete volt, hogy a termék HIV, Hepatitis és H1N1 vírusokkal szemben hatásosan véd. A Gazdasági Versenyhivatal az eljárás során benyújtott bizonyítékok alapján nem látja igazoltnak a Clean Express termékre vonatkozó reklámoknak a vírusokkal szembeni védőhatásra vonatkozó állításait.

A Chocolate Brown szoláriumcsövet a vállalkozás 2009 márciusa és 2010 szeptembere között szintén a szakmai közönségnek szóló magazinokban és az Interneten reklámozta. A reklámok összhatásukban azt az üzenetet közvetítették, hogy a Chocolate Brown szoláriumcsövek bőrkárosító hatása elhanyagolható, illetve a forgalomban lévő termékek közül a legalacsonyabb. A GVH határozata azonban megállapítja, hogy az eljárás során csatolt bizonyítékok nem igazolták, hogy a termék hatása a "legegészségesebb" lenne, azaz a bőrt kevésbé venné igénybe, illetve nem károsítaná.

A Gazdasági Versenyhivatal a jogsértés megállapítása mellett bírság kiszabását nem tartotta indokoltnak.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-87/2010.

Budapest, 2011. július 8.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Gondolovics Katalin
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8902
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu