Nyomtatható verzió PDF formátumban

A GVH megszüntette a termőföld-és ingatlan értékbecslési piacon kartellgyanú miatt indított eljárását

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az A.N.Z.S.Ó. 2001 Szolgáltató és Kereskedelmi Kft, az FHB Ingatlan Zrt., a Landimpex Szolgáltató és Tanácsadó Kft. és a Pátria CONSULT Gazdasági Tanácsadó és Vagyonkezelő Zrt. ellen gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt 2010. június 15-én indított eljárását megszüntette.

A versenyhivatal annak a kivizsgálására indított eljárást, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által a 2009. és 2010. években termőföld és ingatlan értékbecslésre kiírt közbeszerzési eljárásokban az FHB Ingatlan Zrt. és a tőle független, de vele termőföld, illetve ingatlan értékbecslés kapcsán 2009-ben szerződésben álló vállalkozások megállapodtak az adott közbeszerzés nyerteseiről, ajánlati árairól és a szereplők alvállalkozóként történő foglalkoztatásáról.

A GVH az eljárás megindítását követően előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott az érintett vállalkozásoknál.

A versenyhivatal rendelkezésére álló elektronikus adatállományok és írásos dokumentumok feldolgozását, valamint a meghallgatásokon elhangzottak kiértékelését követően a GVH megállapította, hogy a feltételezett törvénysértés nem bizonyítható, és az eljárás további folytatásától sem várható annak bizonyítása, ezért az eljárást megszüntette.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-49/2010.

Budapest, 2011. január 17.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ a sajtó számára:
GONDOLOVICS Katalin
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu