Nyomtatható verzió PDF formátumban

"Hitelek" címmel ingyenes tájékoztató kiadvány a GVH-MNB-PSZÁF támogatásával

90 ezer példányban jelenik meg az a tájékoztató füzet, melynek fókuszában a körültekintő hitelfelvétel áll. A kiadvány megjelenését a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) támogatta.

A téma aktualitását az adja, hogy idén a hitelfelvételhez kapcsolódóan több lényeges szabály is megváltozott. A változások célja a lakosság túlzott eladósodásának megakadályozása, a kockázatok mérséklése.

A kiadvány sorra veszi, hogy milyen szempontok alapján érdemes választani a különböző hitelek között, de szól a banki magatartási kódexről is.

A GVH, az MNB és a PSZÁF 2009 elején kötött együttműködési megállapodást a lakosság pénzügyi kultúrája fejlesztéséért. Ennek keretében jelent meg tavaly a pénzügyi szolgáltatásokat bemutató "Pénziránytű" tájékoztató füzet, valamint a takarékossági világnapra időzített "Megtakarítások" című tematikus kiadvány is.

A mostani, "Hitelek" című kiadvány az Est lapok (pl.: Pesti est) megszokott terjesztési helyszínein ingyenesen érhető el Budapesten és a nagyobb vidéki városokban, de letölthető a három intézmény honlapjáról ( www.gvh.hu , www.mnb.hu , www.pszaf.hu ) is.

Budapest, 2010. június 17.

Gazdasági Versenyhivatal
Magyar Nemzeti Bank
Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

További információ a sajtó számára:
ZENISEK Andrea
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu