Nyomtatható verzió PDF formátumban

Megtévesztő lehet a Datasoft-Média Kft. tevékenysége

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2006. október 18-án, panasz alapján versenyfelügyeleti eljárást indított a Datasoft-Média Kft. ellen. A hatóság feltételezése szerint a vállalkozás a versenytörvénybe ütköző módon tisztességtelenül befolyásolja a fogyasztók döntéseit.

A Datasoft-Média Kft. különböző vállalkozásokat szólított fel, hogy vegyék át az általuk állítólag megrendelt CD lemezeket. Az eljárás alá vont társaság állítólagos "ügyfelei" nevére, az általa érvényesnek tekintett, szállítólevélnek látszó bújtatott szerződésre hivatkozva, a CD lemezek megrendelése és átvétele miatt jelentős összegekről számlákat állított ki.

A GVH igénybe vett minden rendelkezésére álló vizsgálati eszközt, azonban a Datasoft-Média Kft. végig igyekezett meghiúsítani a valós helyzet feltárását célzó eljárást. A versenyhatóság úgy véli, hogy a vizsgálat folytatásától nem várható eredmény, ám szeretné felhívni a fogyasztók figyelmét az érintett cég által folytatott, vélhetően megtévesztő gazdasági tevékenységre.

Budapest, 2007. január 10.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu