A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nyolc napon belül – indokolás nélküli, ún. egyszerűsített döntésben – engedélyezte a tranzakciót.

Az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt.-t az M6-os autópálya Érdi tető, valamint az M6-os és az M8-as dunaújvárosi kapcsolódása közötti szakaszának koncessziós szerződés alapján történő tervezésére, építésére, felújítására, karbantartására és üzemeltetésére hozták létre.

Az Aberdeen Infrastructure (Holdco) B.V. korábban is részvényese volt az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt.-nek, jelen tranzakcióval a részvények 20%-át fogja megszerezni a Swietelsky International Baugesellschaft m.b.H.-tól, és jogosulttá válik az M6 Duna Zrt. vezető tisztségviselői többségének kinevezésére.

A közigazgatási bürokráciacsökkentéssel összefüggő, 2016. január 1-jével hatályba lépett törvénymódosítás eredményeképpen nyolc napon belül kell döntést hozni a két hónapnál rövidebb ügyintézési határidővel elbírálandó ügyekben (az ún. sommás eljárásokban), így a versenytörvény szerinti egyszerűsített fúziós eljárásokban is. A GVH egyszerűsített eljárásban dönt egy fúzió engedélyezéséről, ha a tranzakció nyilvánvalóan nem jár a verseny jelentős mértékű csökkenésével az érintett piacon.

A GVH hangsúlyozza, hogy a nyolc napon belüli döntéshozatalra csak akkor van lehetőség, ha az ügyfelek a fúziós kérelmet hiánytalanul nyújtják be. Az ún. sommás eljárásokról további információ itt olvasható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj/34/2016.

Budapest, 2016. május 11.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
dr. Basa Andrea
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, Alkotmány u. 5.
tel.: (+36-1) 472-8902
fax: (+36-1) 472-8898
mobil: +3630 618-6618
e-mail: basa.andrea@gvh.hu, sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban