Nyomtatható verzió PDF formátumban

"Megtakarítások" címmel ingyenes tájékoztató kiadvány a GVH-MNB-PSZÁF támogatásával

Október 29-én, a világtakarékossági nap alkalmából a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) támogatásával százezer példányban jelenik meg az Est lapok legújabb különszáma.

Az elsősorban fiataloknak szóló ingyenes kiadvány az Est lapok (pl.: Pesti est) megszokott terjesztési helyszínein érhető el Budapesten és a nagyobb vidéki városokban. A kiadvány közérthető formában - gyakran előforduló - tipikus megtakarítási és befektetési élethelyzeteket mutat be.

A kiadvány tájékoztatást nyújt arról, hogy milyen szempontok alapján érdemes választani az egyes megtakarítási lehetőségek közül, alapismereteket tartalmaz például az állampapírokról, a befektetési alapokról és a nyugdíjpénztárakról. A kiadvány olvasható és letölthető a három intézmény honlapjáról ( www.gvh.hu , www.mnb.hu , www.pszaf.hu ) is.

A GVH, az MNB és a PSZÁF ez év elején kötött együttműködési megállapodást a lakosság pénzügyi kultúrája fejlesztésének, a pénzügyi ismeretek terjesztésének elősegítésére. Az együttműködés részét képezi a közös média megjelenések támogatása is, ennek keretében jelent meg májusban a pénzügyi szolgáltatások átfogó bemutatását célzó tájékoztató füzet "Pénziránytű" címmel, valamint a mostani "Megtakarítások" című tematikus kiadvány.

A több mint egy évvel ezelőtt kirobbant pénzügyi-gazdasági válság a három intézmény kezdeményezését még aktuálisabbá tette, hiszen az elmúlt időszak egyik általános tanulsága, hogy a nehéz helyzetek könnyebben áthidalhatók és kezelhetők megtakarításokkal, tartalékokkal. A tájékoztató tényszerű információkkal segíti az olvasókat abban, hogy el tudjanak igazodni a megtakarítási lehetőségek között, és tudatosabban döntsenek.

"Megtakarítások" című kiadvány letölthető PDF formátumban (345 KB)

Budapest, 2009. október 28.

Gazdasági Versenyhivatal
Magyar Nemzeti Bank
Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

További információ a sajtó számára:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu