Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-162/2008/044.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a JYSK Kereskedelmi Kft. Budapest és a JYSK Holding A/S Dánia ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása, illetve tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indított eljárásban - tárgyaláson kívül - meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy a JYSK Kereskedelmi Kft. 2008. október 24. és 2008. december 17. között tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor az interneten is megjelenített reklámújságjaiban a Kronborg Comfort 40x40 cm-es párna esetén az árkedvezmény alapjaként feltüntetett nem akciós árként 2.690 Ft-ot szerepeltetett.

A Versenytanács megállapítja, a JYSK Kereskedelmi Kft.-nek a Julie székpárna fogyasztó által elérhető árkedvezmény alapjául szolgáló nem akciós árával kapcsolatos magatartása nem ütközött a törvénybe.

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított 30 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Versenytanácsnál benyújtható vagy ajánlott küldeményként postára adott keresettel lehet kérni.

Indokolás

A végzés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.