Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-154/2007/58.

A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa a 1 A Pharma GmbH (Oberhaching.) I. rendű és a Sandoz Hungária Korlátolt Felelősségű Társaság (Budapest) II. rendű eljárás alá vontak ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása miatt indult eljárásban - nyilvános tárgyaláson - meghozta az alábbi

határozatot

A versenytanács megállapítja, hogy az 1 A Pharma GmbH és a Sandoz Hungária Korlátolt Felelősségű Társaság a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsítottak 2006 szeptembere és 2007 augusztusa között, amikor tájékoztató és reklámanyagaikban a "Ramipril 1a Pharma", "Probitor", "Felodipin 1a Pharma", "Amlodipin 1a Pharma", "Simvastatin 1a Pharma", "Metoprolol Z 1a Pharma", "Glimepirid 1a Pharma", "Metformin 1a Pharma" elnevezésű termékekkel kapcsolatban a "hosszú távon a legkedvezőbb áron", valamint a "Probitor" elnevezésű termékkel kapcsolatban a "legolcsóbb omeprazol" kijelentéseket tették.

A versenytanács megállapítja, hogy az "Enalapril 1a Pharma" elnevezésű termékkel kapcsolatos tájékoztatás nem ütközik a törvénybe.

A versenytanács kötelezi az 1 A Pharma GmbH-t és a Sandoz Hungária Korlátolt Felelősségű Társaságot 1 millió - 1 millió (azaz egymillió-egymillió) forint bírság megfizetésére, melyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557-00000000 számú bírságbevételi számlájára kötelesek befizetni.

Az eljárás alá vontak a határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított 30 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó keresettel kérhetik.

Indokolás

A végzés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.