Szakmai felhasználóknak > Induló eljárások > Induló eljárások 2009

Versenyhivatali eljárás indult a CROSCO Integrated Drilling & Well Services Company, Ltd. Kérelme alapján

Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a CROSCO Integrated Drilling & Well Services Company, Ltd. Kérelme alapján

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-077/2009. ügyszámon eljárást indított a CROSCO Integrated Drilling & Well Services Company, Ltd. vállalkozás kérelme alapján a DRILL-TRANS Szállító-, Járműfenntartó és Szolgáltató Zrt. feletti irányításszerzés engedélyezésének vizsgálatára.

A GVH-hoz 2009. június 10-én a CROSCO Integrated Drilling & Well Services Company, Ltd. kérelmet nyújtott be annak engedélyezésére, hogy a DRILL-TRANS Szállító-, Járműfenntartó és Szolgáltató Zrt. feletti irányítást megszerezze.

A versenytörvény alapján azokban az esetekben, amikor a kérelem megítélése egyszerű az eljárás befejezésének határideje a kérelem beérkezésétől, illetve a hiányok pótlásától számított 45 nap, amely egy alkalommal legfeljebb 20 nappal meghosszabbítható. A kérelem megítélése egyszerűnek minősül, ha nem jön létre a versenytörvény szerinti összefonódás, az összefonódás nem éri el a versenytörvény szerinti küszöbszámokat, vagy az összefonódás nyilvánvalóan nem tagadható meg, mivel nem hoz létre, vagy nem erősít meg olyan gazdasági erőfölényt, amely akadályozná a hatékony versenyt az érintett piacokon. Az összefonódások engedélyezésének határideje minden más esetben 120 nap, ami 60 nappal meghosszabbítható.

Budapest, 2009. június 26.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email:
http://www.gvh.hu

Kapcsolódó anyagok

CímDátum
Vj-77/2009/82009.09.14.